Home » Over ons

Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn Kevin en Nicky en wij wonen samen met onze katten en 2 honden in Enschede, Overijssel (NL). Begin 2014 kregen wij onze eerste 2 Maine Coons en door hen werden wij verliefd op het ras, begin 2016 besloten wij een eigen cattery te starten omdat wij dit mooie ras graag (gezond) willen voortzetten. De Maine Coons waren onze eerste raskatten, voorheen hebben we alleen huis-tuin-en-keuken katten gehad dus het was compleet nieuw voor ons, maar wij zijn om, alle katten zijn leuk maar Maine Coons spannen de kroon. We zijn dol op het lieve zachtaardige karakter en het mooie uiterlijk van de Coon. 

 

Onze katten lopen vrij rond bij ons in huis en mogen alleen onder toezicht in de afgezette tuin. De veiligheid en gezondheid van onze dieren staat bij ons voorop. We zijn enorme dierenliefhebbers en we hebben dan ook naast onze katten, 2 middelgrote honden en een aantal reptielen.

Ons doel

Ons doel is om zo gezond mogelijke katten te fokken, onze katten worden daarom getest op erfelijke afwijkingen. Helaas kunnen deze testen niet garanderen dat de nakomelingen altijd vrij zullen zijn van ziektes maar op deze manier proberen wij zoveel mogelijk uit te sluiten. Verder kijken wij naar het uiterlijk en het karakter van de katten waar wij mee fokken. Wij fokken niet om winst te maken, wij zijn een serieuze (hobby) cattery en zijn dol op onze dieren.